Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een natuurlijke manier voor het aanpakken van lichamelijke of psychische klachten. De therapie waar ik mee werk is energetische therapie.  De energie heeft een ontgiftende, reinigende en rustgevende werking. Het is een oeroude en veilige behandelmethode.

Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld. De mens wordt hierbij gezien als een geheel met vijf verschillende deelgebieden: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en sociaal. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Binnen de holistische opvatting speelt de interactie tussen lichaam en geest een belangrijke rol.

Bepaalde gebeurtenissen, zoals stress, burn-out, ziekte of een trauma kunnen effect hebben op een van deze deelgebieden. Hierdoor kunnen we uit balans raken. Ook kunnen er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn hoofd- en buikpijn, slaapproblemen, moeheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, stemmingswisselingen.

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid komt veel voor bij kinderen maar ook bij volwassenen. Kinderen raken snel overprikkeld door alle informatie die ze overdag moeten verwerken, zoals druk van social media, school, hobby’s en allerlei verleidingen, zoals zoetigheid etc. Wat we nu in 1 dag te verwerken krijgen daar deed men 50 jaar geleden een heel leven over.  Het is soms zwaar om staande te blijven door de druk van onze snelle maatschappij. Leren omgaan met overprikkeling en signalen van het lichaam kan helpen om beter bij jezelf te blijven en tot rust te komen. Het doceren van prikkels is hierin erg belangrijk. Maar ook op tijd rust nemen en ontspannen. Bewegen en goede voeding spelen ook mee.  Klachten en signalen die vaak voorkomen bij overprikkeling zijn,  druk of teruggetrokken gedrag, hoofd- en buikpijn, moeilijk in slaap komen, boze buien, hangerigheid, slaapstoornissen.

.